Підсумки проведення міського огляду-конкурсу «Рух заради здоров’я» у закладах загальної середньої та дошкільної освіти

Відповідно до Положення про обласний огляд-конкурс «Рух заради здоров’я» на краще проведення ранкової гімнастики серед дошкільних та гімнастики до занять у загальноосвітніх навчальних закладах міста, наказу управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради від 20.03.2018р. №112 «Про проведення міського етапу огляду-конкурсу «Рух заради здоров’я» у закладах загальної середньої та дошкільної освіти», із нагоди Всесвітнього дня здоров’я у квітні 2018 року було проведено міський огляд-конкурс, у якому взяли участь усі заклади дошкільної (785 дітей) та загальної середньої освіти (3438 учнів).

Зміст, форми проведення заходів вирізнялися оригінальними та цікавими ідеями. Згідно з Положенням у конкурсні Програми введено попередньо розучені вправи з дошкільниками та учнями, доповнено їх новими елементами, які не потребують тривалого розучування. Під час виконання гімнастичних вправ вихованці продемонстрували чіткість, точність рухів та їх інтенсивність.

Для ритмічного виконання спортивних рухів використовувався музичний супровід.

Учителями фізичної культури закладів загальної середньої освіти та вихователями закладів дошкільної освіти при підготовці Програми конкурсу витримані методичні нормативи: загальнорозвиваючі вправи, передбачені для всіх груп м’язів, із різних вихідних положень та інтенсивності. Зосереджувалася увага на правильному фізичному, психічному й емоційному навантаженні вихованців.

У ході проведення заходів забезпечено медичний супровід, безпеку життєдіяльності дітей.

Члени журі огляду-конкурсу «Рух заради здоров’я» зазначили сприяння заходів гармонійному розвитку дошкільників та учнів, формуванню їх здорового способу життя. Особливу увагу закцентували на ефективній підготовці й проведенні гімнастики в рамках Положення ДНЗ №1, НВК, гімназія, ЗОШ №7. Цікаві відеоматеріали підготувала ЗОШ №5.

Визнали переможцями міського огляду-конкурсу «Рух заради здоров’я» і нагородили грамотами управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради педагогічні колективи:

І місце - ДНЗ №1 (директор Лазарищак Н.В.), НВК (директор Мороз С.В.);

ІІ місце – гімназія (директор Шиян Л.В.);

ІІІ місце - ЗОШ №7 (директор Трофимчук С.В.).

За участь у міському огляді-конкурсі «Рух заради здоров’я», якісну підготовку відеоматеріалів оголосили подяку управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради педагогічному колективу ЗОШ №5 (директор Гордійчук В.Ф.).

Кiлькiсть переглядiв: 462

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.