Інформація для учнів, які знаходяться за кордоном і навчаються в закладах освіти країни перебування

Нововолинський ліцей № 3 Нововолинської міської ради Волинської області відповідно до «Переліку закладів загальної середньої освіти», затвердженого МОН України, визнаний одним із чотирьох освітніх закладів Волині, у якому буде офіційно реалізовано таку модель навчання, за якою учні, котрі виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації, знаходяться за кордоном і навчаються в закладах освіти країни перебування, зможуть складати для річного оцінювання тільки предмети українознавчого компонента й матимуть змогу вивчати їх дистанційно. За інші предмети, такі, як математика, природничі науки тощо, українська школа виставлятиме оцінки відповідно до довідки із закордонної школи.

Класи дистанційного навчання учнів, які виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації, формуються за наявності не менше 15 дітей, які перебувають за межами України й навчаються очно в закладі освіти країни перебування. Визначення класу, до якого має бути зарахована дитина, здійснюється на підставі результатів попереднього навчання, зокрема інформаційної довідки, яка підтверджує навчання в країні перебування.

Навчальні досягнення учнів, які перебувають за кордоном і навчаються в дистанційних класах, оцінюються відповідно до системи та загальних критеріїв оцінювання результатів навчання учнів, визначених Міністерством освіти і науки України. Основні види оцінювання результатів навчання учнів: поточне, формувальне, підсумкове (тематичне, семестрове, річне) та державна підсумкова атестація.

Для зарахування дітей,які перебувають за кордоном і навчаються очно в закладах освіти країн перебування необхідно подати на електронну адресу

school-03@nv-osvita.gov.ua

такі документи :

- заява ;

- довідка, яка підтверджує навчання в країні перебування;

- копія свідоцтва про народження;

- документ про результати успішності за попередній навчальний рік (свідоцтво досягнень / табель успішності; свідоцтво про здобуття базової середньої освіти).

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.